Sunday, March 26, 2006

Osm tisíc dvě stě čtyřicet světelných let

od Arkonu a se¬dmatřicet tisíc sto jedenáct světelných let daleko od Země, takže vlastně na okraji známého vesmíru a tím pádem těs¬ně nad propastí mezi galaxiemi, stálo osamělé slunce.
Ve hvězdných katalozích vesmírných civilizací bylo za¬psáno jako „Azgosova hvězda". Její čtyři planety nikdy nehrály nijak zvláštní roli a jenom ta druhá byla obydlena. Jmenovala se Azgola a její kdysi velmi hubení obyvatelé byli před nedávném evakuováni. Tato událost způsobila, že se Azgola posunula do středu zájmu galaktické politiky. Planeta už nestála stranou událostí, ba právě naopak. Na ní se mělo prokázat, jestli člověk obstojí v souboji s robotskou civilizací.
Rhodanova flotila kroužila kolem soustavy ve velkém od¬stupu. Samotný Administrátor se zdržoval na velkém bojo¬vém křižníku SIRIUS. Spolu s ním tam byl i Reginald Bull a někteří mutanti.
Právě probíhala další z porad, které se konaly prostřed¬nictvím videofonů. Rhodan sdělil velitelům ostatních jednotek podrobnosti o předchozích událostech a zasvětil kaž¬dého, i toho, kdo se jich neúčastnil. Bylo to nutné, aby vy¬světlil následující akci.