Friday, June 30, 2006

Žádná odpověď. Telepatické spojení se SIRIEM bylo pře¬rušeno. Takže se od Rhodana nedala čekat pomoc. Ten bude chvíli vyčkávat...
Gucky si všiml robota, který stál u stěny. To on je zajal! To monstrum mělo vzdáleně lidské tvary. Podle jakého vzo¬ru byl vytvořen? Přece ne podle ještěrek?
Nebo snad ano?
I když byl úplně ochromený a nemohl se hýbat, přece jenom snad ještě mohl vysílat telekinetické proudy. Gucky byl přesvědčen, že robot bez ustání vysílá nějaké ochromující záření. Jakmile ho zneškodní, bude klid.
Soustředil se vší zbývající silou na anténu na hlavě robo¬ta - ale bezvýsledně. Přece neztratil své parapsychické síly!
V protější stěně se rozestoupil otvor. Ozvaly se kroky. Nepravidelné, téměř bezradné krůčky, které se nezadržitelně blí¬žily. Pak se v otvoru objevil stín, který neměl nic lidského.
Gucky třeštil oči, ale nedokázal poznat nic než kovový blok, který na jakýchsi nožkách vstupoval do místnosti. Žádná kolečka, ale nožky!
Kroky ztichly. Náhlé ticho zapůsobilo děsivě. Něco se mu¬selo rychle stát - ale co?
Gucky cítil, jak jeho tělo dál ochabuje a ztrácí síly. Ale přece jen mírně pootočil hlavu, aby se na ten blok podíval. I Ras a Tako se pohnuli. Blok byl kovový, ale ne docela z kovu. Přední část byla tvořena vyklenutým materiálem, kte¬rý vzdáleně připomínal mléčné sklo. Ano, byl to monitor. A celé to připomínalo televizor.
Že by?